Fyra män häktade efter dödsskjutning i Gränby

Polisens arbete med att gripa den man som mördade en 21-åring i Gränby i början av veckan fortsätter. Idag har fyra unga män häktas för inblandning i dödsskjutningen. Männen är förtegna och förnekar all inblandning. Själva häktningsförhandlingarna hölls inför lyckta dörrar.

Idag sent på eftermiddagen avslutades häktningsförhandlingarna i polishuset i Uppsala - rörande de fyra unga män som misstänks för inblandning i mordet på en 21-årig man och mordförsöket på hans jämnårige kompis - i Gränby i tisdags kväll.

Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och tingsrätten beslutade om yttrandeförbud för samtliga parter. Den 18 åring som är häktad misstänkt för mord och försök till mord är fortfarande på fri fot och har alltså begärts häktad i sin frånvaro. Upplandsnytt har tagit del av tidigare domar mot 18 åringen och där framgår att han tidigare dömts till sluten ungdomsvård för bland annat rån, narkotikabrott och grovt vapenbrott.

18-åringen förekommer under sex avsnitt i belastningsregistret. En annan 18-årig man är häktad misstänkt för medhjälp till mord och två 20-åringar har häktats misstänkta för skyddande av brottsling. Samtliga har häktats på sannolika skäl, alltså den högre misstankegraden. Alla de tre närvarande unga männen nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista