Skyttesport

Skeet - en uppländsk OS-gren

9:35 min

Det är i princip redan klart med åtminstone en uppländsk deltagare i OS i London 2012. I damernas skeet (lerduveskytte) står kampen om den enda svenska lpatsen mellan Nathalie Larsson från Österbybruk och Therese Lundqvist fån Uppsala.

Nyligen såg Therese Lundqvist till att säkra en svensk deltagarplats i OS genom att komma fermma i världscuptävlingar i Australien. Men det är alltså inte säkert att det blir hon som får åka till London. Vem som får åka beror på resultaten under det närmaste året.

Den värsta konkurrenten till Therese är alltså Nathalie Larsson, som ju deltog i OS i peking 2008 och där imponerade genom att komma på fjärde plats efter en mycket spännande finalskjutning.

 – Vi ska skjuta den här säsongen och göra det så bra som möjligt båda två, och sedan är det upp till förbundet och SOK att bestämma vem som åker, säger Nathalie Larsson.

 – Konkurrens är alltid bra. Det är det som får en att utvecklas, säger Therese Lundqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista