Matstrul ska rättas till

Både Uppsala kommun och den nya huvudleverantören av livsmedel, Ica Meny, ska nu se över vad som gått fel när mat körs ut till kommunen.

Som Upplandsnytt berättade i morse så får kökspersonalen i Uppsala inte de varor som de beställt. Det här sen kommunen bytte leverantör till Ica Meny den första juli.

När Uppsala kommun bestämde sig för att anlita Ica Meny som huvudleverantör av livsmedel så tittade man på tre saker: pris, kvalitet och leveranskapacitet, alltså om företaget skulle klara av att leverera varor till så många delar i kommunen. På den punkten bedömde man att Ica Meny skulle klara av det hela galant.

Leverantören, Ica Meny. De kan idag inte ställa upp på intervju, men säger att de efter det här nu dragit igång en intern utredning för att se vad som har hänt och vad det kan bero på. Man kontrollerar både på lagret i Stockholm, där man försöker se vilka brister man kan ha där och i eftermiddag så ska chefen för transporten på Ica Meny träffa representanter från det lokala åkeriet i Uppsala för att få fram deras bild av situationen som ställt till problem för Uppsala kommuns kökspersonal.

Imorse i Upplandsnytt kunde du höra kocken Martin Tellin på Johanneslundsgården berätta om situationen. Att det alltid var någonting som fattades när leveransen kom, och när de ringde till Ica Menys kontor brukade det visa sig att varorna kommit till fel ställe.

Ica Meny:s internutredning kommer att vara klar imorgon, men redan nu säger de att problemet kommer att vara löst inom en snar framtid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista