Isracing-VM 2012 till Uppsala

3:14 min

Goda nyheter för alla isracing-fans. 2012 kommer VM-finalen i isracing att arrangeras av Funbo MS och går av stapeln 31 mars-1 april på Studenternas IP i Uppsala.

– Det är fantastiskt. En dröm har gått i uppfyllelse, säger Lars S Björndahl, talesman för isracing-VM 2012.

Isracing-VM har bara körts ett par-tre gånger i Sverige tidigare. Lars S Björndahl hoppas att VM-finalen ska göra så att fler unga får upp ögonen för sporten.

– Jag skulle önska att vi kunde odla och få unga nya svenska hopp i denna ursvenska sport.

– Publikt innebär det här jättemycket och förhoppningsvis blir det här ett skyltfönster för unga svenska motorcyklister därför att det finns goda möjligheter att snabbt utvecklas i denna sport.

Lars S Björndahl tror att isracing-VM kan bli ett nytt varumärke för Uppsala och förhoppningen är VM ska bli kvar i staden i flera år framöver.

– Uppsala kommun är positivt inställda till alla tänkbara mästerskapsevenemang och det här kan definitivt komma att överta bandyfinalens roll som det riktigt stora publikevenemanget i Uppsala.

– Har du inte sett isracing i verkligheten kommer du att uppfatta det som att det går rysningar genom ryggraden. Du tror inte att det är sant, du tror att det är en dröm när du ser det första gången.

Sofia Eriksson

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista