Uppsalaföretaget Biacore byter VD

Uppsalaföretaget Biacore byter ut sin verkställande direktör efter att företaget redovisat förlust under andra kvartalet i år.

Företagets styrelseordförande Lars Göran Andrén förklarar delvis nedgången med att marknaden är svag just nu, men företaget har inte heller utvecklats optimalt, och det har att göra med avgående VD Ulf Jönssons sätt att sköta företaget:

-När det gäller utveckling av teknologi och annat har Ulf gjort en förtjänstfull insats. När det gäller att bygga ut och effektivisera och hålla marknadsföring- och försäljningsorganisationer på topp så kanske man hade kunna göra mera.

Beslutet att byta VD beror alltså på en dålig halvårsrapport som också följts av sjunkande aktiekurser.

Den nye VD:n Erik Walldén som nu är chef för marknadsföring och utveckling har fått i uppdrag av styrelsen att göra en analys av företaget som man hoppas ska kunda vända den negativa utvecklingen.

Än så länge ingår inte personalminskningar i diskussionen men vilka lösningar det kan bli tal om blir klart först när nya VD:n presenterar sitt förslag senare i höst, säger styrelseordförande Lars Göran Andren

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista