Misshandelsrättegång inleddes idag

Idag inleddes rättegången i Uppsala mot den kvinna i 40-årsåldern som under flera år ska ha misshandlat två pojkar och deras mor både fysiskt och psykiskt.

De båda pojkarna, idag sexton och sjutton år gamla, ska bland annat ha tvingats arbeta nakna utomhus och äta havre ur en lergrop, och även blivit slagna med ridspön och andra redskap. Pojkarnas mor berättade i rätten bland annat om att hon fått en högaffel inkörd i magen då hon förebrått den åtalade kvinna för att ha sparkat en häst i huvudet...

mamman berättade också om att den åtalade kvinnan bundit fast henne i sängen och hotat henne med kniv, och vid flera tillfällen sparkat, slagit och bitit henne.

I morgon fortsätter rättegången och då kommer man ta upp det som den 40-åriga kvinnan ska ha utsatt dom båda polkarna för. Bland annat att ha hällt amoniak i ansiktet på en av dom, slagit båda två med ridpiska och tvingat dom arbeta nakna utomhus.

Den åtalade kvinnan förnekar det allra mesta som hon anklagas för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista