Lastbil med stöldgods stoppad

En litauisk medborgare anhölls igår efter att ha stoppats med en lastbil fullastad med stöldgods. Bertil Olsson, chef på Uppsalapolisens tekniska rotel, som undersöker stöldgodset, tror att det kommer från flera olika platser i mellansverige eftersom det är så mycket.

Bertil Olsson uppskattar värdet på stöldgodset till över en miljon kronor.

I lastbilen som var packad upp till taket, fanns bland annat bildäck, snöskotrar, fyrhjulingar och även vapen. Polisen stoppade mannens lastbil på E18 vid Kungsängen efter tips från allmänheten. Föraren är misstänkt för stöld eller häleri. Han har förhörts och nekar till brott.

Polisen har också gjort husrannsakan på den plats i Enköpingsområdet som lastbilen utgick ifrån och hittat en del stöldgods där också, bland annat cyklar, en moped och ett elaggregat.

Bertil Olsson, som har hjälp av ytterligare fyra poliser, räknar med att undersökningen av stöldgodset även kommer att fortsätta i morgon tisdag. Han säger att det är ovanligt att hitta så här mycket vid ett enda tillfälle. Det har inte hänt under alla dom år han jobbat.

-Det är tillfälligheter som gör det och det är ju jättebra av dom som har kommit med det här tipset, så att det känns jättebra tycker vi även om vi blir svettiga idag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista