Polisbil. Foto: Johan Nilsson / Scanpix
UPPSALA

Anställda bakbands vid butiksrån

"Rånarna bakband de anställda med tejp"
1:32 min

Polisen söker vittnen till ett väpnat rån mot Lidl-butiken på Liljeforstorg i Uppsala vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Rånet skedde precis efter stängning klockan 21. De två anställda i butiken överraskades av två maskerade män som gömde sig inne på lagret. En av männen var beväpnad med en kofot.

Rånarna bakband de anställda med tejp och tvingade till sig nycklarna till ett kassaskåp. Därifrån fick de troligen med sig en okänd summa pengar.

Gärningsmännen flydde sedan genom ett fönster, i riktning mot Bruno Liljeforsgatans vändplan.
– Det är väldigt mörkt i den här delen kring butiken. Där gärningsmännen hoppat ut har de mycket snabbt kunnat fly från platsen, så det är oklart om de använt sig av något flykfordon, säger Uppsalapolisen

De två anställda skadades inte fysiskt, men ska ha chockats av händelsen.

Polisen har inte gripit någon för rånet och söker nu hjälp av vittnen, och vill gärna komma i kontakt med personer som befann sig i området kring Liljeforstorg vid 21-tiden.

Signalement på gärningsmännen är normal kroppsbyggnad, 170-175 centimeter långa och vid råntillfället iklädda mörka kläder och rånarluvor. Inget flyktfordon känns till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".