Regionaltåg vidare mot Skutskär och Furuvik

Frågan om Upptågets förlängning upp till Skutskär och Gävle är ännu inte avgjord. Det är klart att det ska byggas perronger i bland annat Skutskär och Furuvik, men man vet alltså inte om några tåg kommer att stanna där.

Nu föreslår företaget X-trafik att regionaltåget mellan Borlänge och Gävle ska gå vidare till Skutskär. Skutskär och Furuvik söder om Gävle ska få nya tågperronger och dubbelspår som gör att fler tåg kan köra på sträckan. Men det är fortfarande oklart om det blir några nya tåg som stannar i Skutskär och Furuvik.

Men nu kommer gävleborgs trafikbolag X-trafik med ett nytt förslag. De går ut på att dom tåg som idag går mellan Borlänge och Gävle - att dom också ska köras till Furuvik och Skutskär.

Att köra tågen mellan Skutskär och Gävle skulle kosta landstingen i Gävleborg och Uppsala mellan 2 och 3 miljoner kronor. Och de är billigare än att köra regionaltåg på hela sträckan mellan Gävle och Uppsala som det tidigare har föreslagits.

Och i Skutskär är det många som väntar på att dom tågperronger som byggs också ska komma till användning

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista