Inga Turistkort i butikerna

Turistkortet i Uppsala är på väg mot en försäljningsflopp den här sommaren. Meningen är att förutom att komma in på museer gratis så ska kortet kunna användas också till att få rabatter i 100 butiker i Uppsala med omnejd men där har ingen sett kortet heller.

Trots att marknadsföringen varit intensivare i år så verkar inte informationen gått fram till turisterna. Inte bara den information som säger att de får komma in gratis på museer och sevärdheter, utan också den som om att kortet också ger en rad erbjudanden på hundra butiker runt om i Uppsala.

När Upplandsnytt ringer runt till tjugofem av dessa så verkar det som om de inte ens har hört talas om det och ingen har sett nån kund använda det hos dem.

Kortet kan användas av turister också för att ta sig till Uppsalas alla turistattraktioner, men inte ens busschauffförerna har sett kortet användas särskilt mycket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista