Norén fälldes av Tingsrätten

Kommunstyrelsens ordförande i Östhammar, Birger Norén, socialdemokrat, fälldes idag av Tierps tingsrätt för både brott mot djuskyddslagen och brott mot miljöbalken.
Tierps tingsrätt skriver i sin dom att Norén på ett flertal punkter underlåtit att följa dom lagar som gäller för djurhållning och att han gjort sig skyldig till upprepade brott mot djurskydslagen. Han har bland annat haft kor utomhus vintertid utan tillgång till ligghall eller vindskydd. Han har också haft undermåliga stängsel som gjort att hästar kunnat skada sig på dem, vilket också skett i åtminstone ett fall. Tingsrätten slår också fast att Norén gjort sig skyldig till brott mot miljöbalken och konstaterar att att brottsligheten är av den arten att den kräver ett kraftigt bötesstraff. Birger Norén döms till 100 dagsböter på 400 kr, alltså 40 000 kr.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista