Valborg i Uppsala

28 omhändertagna för fylleri

Uppsalapolisen: ”En lugn start”
1:01 min

Nu öppnas de första champagneflaskorna runt om i Uppsala för en traditionsenlig start på Valborgsfirandet. Men redan i går inleddes festandet under det som kallas "Kvalborg" och enligt polisen har det varit förhållandevis lugnt.

– Ja, det har varit en förhållandevis lugn start på firandet. Endast några fall av misshandel, 6 stycken och 3 fall av skadegörelsen. 28 personer har omhändertagits för fylleri. I övriga länet så har det varit mycket lugnt, uppger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Hur mycket poliser har ni haft ute?

– Inför Valborg förstärker vi verksamheten och under gårdagen var det många poliser ute och det kommer vara betydligt fler idag och under kvällen.

Vad vänter ni er av dagen?

– Vi hoppas på en traditionsenligt glad Valborg men självklart kommer det att vara så några kommer få i sig för mycket alkohol och då kan man riskera att få nyktra till på polisstationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".