Norrtälje klarar trycket

De många sommargästerna innebär stressiga veckor på Norrtälje sjukhus. Trots överbeläggningar tycker sjukhusets VD att man än så länge har läget under kontroll.

- Hittills har det varit så att antalet överbeläggningar inte varit fler än vi kan hantera, säger VD Per Anders Flordal.

Han berättar att planen är att försöka klara av de överfulla avdelningarna så länge det går att erbjuda en bra vård. Blir det för mycket ska man hänvisa sommargästerna till sina hemortssjukhus. Men än så länge har man inte tvingats skicka iväg någon som sökt vård. Personalen har klarat av de fall som kommit in.

När det i våras stod klart att bemanningen på Norrtälje sjukhus skulle minskas med 35 personer fanns en oro för hur sjukhuset skulle klara sommarsäsongen. I sparpaketet ingick också att vårdplatser skulle stängas.

I sommar har det varit hårt tryck på akutmottagningen. Många vårdavdelningar är också överbelagda. Marianne Eriksson som är sjuksköterska på akuten tycker ändå att stämningen bland personalen är bra.

- Det är ju högsäsong för oss nu. Vi har så fullt upp med patienterna att vi inte hinner tänka på något annat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".