Bensinsmitare orsakar stora förluster

Under sommarmånaderna förlorar mackarna i Uppsala län flera hundra tusen kronor på grund av bensinsmitare. Och även om polisen skulle få tag i smitarna så får mackarna oftast inte tillbaka ett öre.

Upplandsnytt har ringt runt till ett tjugotal mackar i länet. De som har störst problem med bensinsmitare är de mackar som ligger vid stora vägar och avfarter. Fredagseftermiddagarna och lönehelger är värst, för då är det mycket folk, vilket de här bensintjuvarna utnyttjar.

Och så ökar det också på sommaren. På OK/Q8 har man sen ett par månader tillbaka satt upp kameror, men även mot det har smitarna tänkt ut ett par lösningar. Folk skruvar till exempel PÅ gamla plåtar på sina bilar, men försöker också att ställa sig FÖR så att kameran inte lyckas ta bild av registreringsskyltarna. Sen finns det också de som hänger klädesplagg eller gamla trasor vid skylten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista