M håller med i kritik mot musikens hus

Uppsala kommun och Musikens hus AB har inte tagit tillräcklig hänsyn till vad länsmusikorganisationen, Musik i Uppland, vill i planeringen av konsert- och kongressanläggningen, säger moderate oppositionslandstingsrådet Arne Sandemo.

Musik i Uppland har varit med i planeringen av Uppsalas konsert- och kongressanläggning, men de är inte överens med Musikens hus AB om allt.

I tisdags morse berättade Upplandsnytt om hur företrädare för Musik i Uppland är kritiska till att Musikens hus AB planerar att bygga upp en egen organisation som bokar och arrangerar konserter. Samtidigt som Musik i Upplands administration ska sitta i samma hus och också boka och arrangera konserter

Kritikerna tror att det kan leda till onödigt dyrt dubbelarbete och vill se mer samordning. VD:n för Musikens hus AB, Magnus Bäckström, ser ingen risk för dubbelarbete.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista