Musikens hus har ingen kongressraggare

Musikens hus har ingen som säljer kongresser. Nu riskerar anläggningen att missa intäkter och att inte ha fullbokat till starten 2007. Det tror både hotellägare i stan och kongresschefen på Uppsala tourism.

- Vi har väl försökt påpeka det. Vi som jobbar med det här tycker att det ska anställas någon direkt om det vara fullbokat till starten hösten 2007.

Gert Gardsäter som är kongresschef på Uppsala tourism tycker det är märkligt att Musikens Hus AB inte har någon som jobbar med att sälja kongresser.

Det var i april som Uppsalas fullmäktige fattade beslut om att konsert- och kongressanläggningen ska byggas. Musikens hus VD Magnus Bäckström sa så att nästa steg var att snabbt börja sälja kongresser och konferenser så att huset blir fullt till starten. Den största delen av anläggningens intäkter ska komma från konferenser och kongresser.

Gert Gardsäter och flera hotellchefer är förvånade över att inget händer. Peter Helleberg,  VD för Scandichotellen i Uppsala och sammankallade i hotellgruppen menar att det finns en risk att kommunen missar intäkter.

Magnus Bäckström, som är VD för Musikens hus AB är däremot inte orolig. Rekryteringen av kongressansvarig och marksnadschef till konsert- och kongressanläggnignen pågår och tros vara klar i höst. Tills dess så har paraplyorganisationen Kongress Uppsala ansvaret för att marknadsföra anläggningen.

- Jag tror inte att det är någon större risk nu. Skulle vi av någon anledningen hamna i en väldig stiltje inom de närmaste månaderna skulle jag också bli orolig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista