Nattakut nedläggningshotad

Framtiden för den nattöppna akutvården i Östhammar diskuteras idag i styrelsen för Habilitering, Tandvård och Primärvård. Både den och akutmottagningen i Tierp är återigen nedläggningshotad under nätterna.
En nedläggning av nattakuten i Tierp skulle för de boende i norduppland innebära att den ersätts med ambulanstransport in till Uppsala. Det är inte första gången den nattöppna akutvården i tierp och östhammar är nedläggningshotad. Om så blir fallet den här gången så får dom boende i stället finna sig i att åka ambulans till Uppsala när man blir sjuk eller något händer, för i hela Tierp idag finns det inte en enda läkare bosatt. Annika Gudmundsson är verksamhetschef på sjukhuset i Tierp och menar att även om modern ambulanssjukvård är mycket bra så innebär den lösningen ändå en försämring av servicen för de boende i tierp. Jan- Olov Thomsgård som är primärvårdschef i Uppsala säger att man räknar med att de ambulanser som finns i Norduppland idag ska räcka till för att klara av den ökning som blir om nattakuten i Tierp och Östhammar läggs ner.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".