Cykel

Svenskt på pallen i Skandis GP

2:14 min

Lukas Persson, Eslöv CK, har knipit segern i Skandis GP tre gånger föut men fick i årets tävling ta ett kliv ned på pallen till förmån för dansken Mårten Øllegaard, Team Energi Fyn.

6 mil fördelade på 30 x 2 km i centrala Uppsala är vad Skandis GP går ut på, och ni som testat Carolinabacken och sen fortsatt ända upp till slottet förstår nog att det räknas som en av de tuffare tävlingarna i Europa.

Skandis Grand Prix är ett sex mil långt och väldigt hårt GP med en tajt kuperad bana mitt i centrala Uppsala. Av 80 cyklister kom endast 13 i mål, siffror lika brutala som loppet är krävande för åkarna. Reglerna under ett GP säger dock att varvade cyklister ska kliva av, något som innebar att så få av åkarna fick köra klart de 30 varven runt den 2 km långa banan.

Vann gjorde dansken Mårten Öllergard, körandes för Team Energy Fyn, tätt följd av Lukas Persson från Eslövs Cykelklubb. Lukas stod för en imponerande upphämting av Mårten under de sista varven av loppet, men när han inte lyckades skaka av sig dansken i slottsbacken under de sista två varven var det öppet för Mårtens starka spurt. Något som också avgjorde på upploppet.