Tidigare chef kostar miljonbelopp

1:44 min

Förra sjukhusdirektören på Akademiska sjukhuset i Uppsala, Marie Beckman Suurküla, har efter att hon slutade för ett halvår sedan fått lön från Akademiska utan att ha behövt jobba.
Landstingsdirektören i Uppsala Kerstin Westholm förnekar i dag att avgångsavtalet med Akademiska sjukhusets förra chef Marie Beckman Suurküla skulle varit ett dolt avgångsvederlag.

Efter avgången från Akademiska har Suurküla fått lön under sex månader för att, som det hette, stå till förfogande för särskilda uppdrag, men några nya uppdrag har hon aldrig fått. Men Kerstin Westholm säger att det inte handlat om ett dolt avgångsvederlag som landstinget betalat ut.

Upplandsnytt har tidigare berättat att Suurkülas lön för de sex extramånader hon fick för att stå till förfogande innebar en kostnad för landstinget på runt en miljon, inräknat sociala avgifter. Men Kerstin Westholm säger att det visade sig att det inte fanns några lämpliga uppdrag att ge Marie Beckman Suurküla.

- Det har varit en successiv avtrappning av uppdrag under våren av uppdrag och några nya har jag inte lagt på Suurküla. Under uppsägningstiden har hon avslutat pågående saker.