Knutbydagen firades dagen efter domen

Igår, dagen efter domen i Knutbymålet, var det dags för ”Knutbydagen” i det lilla samhället utanför Uppsala. Tillställningen, med lekar för barnen på dagen, och fest med dans för de vuxna på kvällen, brukar locka ungefär tusen personer varje år.

Knutbydagen anordnas av olika föreningar, bland annat Lions, Lottakåren och Föreningen ”Knutby Folkets Park”. Arrangemanget brukar varje år locka ungefär tusen personer och i år så verkar det landa på ungefär lika många.

Här finns porslinskrossning, matstånd och lottodragning och så har brandkåren en liten lektion i vilka saker i ens hem som kan vara brandfarliga.

De flesta som är här vill glömma det här med mordet på pastorsfrun och allt runt det. Mikael Rydstedt från föreningen ”Knutby Folkets Park” tillhör dem som följt hela Knutbymålet noggrant, och han tycker att domen var rättvis:

- Det var väl ungefär som väntat efter allt man har hört.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista