Foto: Lisa Helgesson/SR.
uppsala

Inga spår efter rånare

1:22 min

Polisen har inga spår efter gärningsmännen som rånade en guldsmedsbutik på S:t Eriks gränd i centrala Uppsala vid 18-tiden igår. Enligt polisen var den ene beväpnad med ett pistolliknande föremål.

Butiksägaren hade precis stängt butiken, men öppnade när en man knackade på dörren. Två män trängde sig då, enligt polisen, in och band butiksägarens händer och fötter.

De sökte sedan igenom butiken och kom över en okänd summa pengar och smycken. Butiksägaren lyckades till slut komma loss och kunde larma. Polisen har ingen misstänkt i nuläget. Gärningsmännen var mörkt klädda, 20-25 år och de hade vita munskydd för ansiktet.

Sen i januari i år har det varit en serie butiksrån i Uppsala.
– Vi kan väl se ett visst samband mellan några av de här, men när det gäller rånet i går så kan vi i ett så här tidigt skede inte se någon koppling till tidigare rån, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista