Knutbyrättegången över - vardagen åter för advokater och åklagare

Sen början av året har stora delar av nyhetsrapporteringen här i Upplandsnytt handlat om Knutbydramat. I fredags kom domen, där pastor Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse och barnflickan fick rättspsykiatrisk vård.

-Det har varit väldigt speciellt att arbeta med det här. Både jobbigt och intressant. Det kommer förmodligen att bli betydligt lugnare när det är över, men samtidigt kan det bli ett överklagande och då kommer det att fortsätta att vara mycket att göra, säger barnflickans advokat Christer Söderberg.

Pastorns advokat har redan sagt att han kommer att överklaga domen. Åklagarsidan har inte bestämt sig ännu om man ska överklaga att pastorn friades i fallet med den första hustruns död. Överklagan ska vara inne om knappt tre veckor.

Upplandsnytt har träffat en av pastorerna i Knutby, Peter Gembäck. Så här säger han idag, tre dagar efter domen, om sin före detta vän, den dömde pastorn Helge Fossmo:

-Han är inte den Helge som jag kände. Den Helge finns inte mer, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista