Tierps kommun stäms av potatisodlare

Tierps kommun har stämts av en potatisodlare. Odlaren vill ha ersättning för utebliven inkomst eftersom han menar att kommunen brutit deras avtal.

Potatisodlaren har sedan under en längre tid levererat potatis till ett antal skolor servicehus och daghem i Tierps kommun. I juli 2001 skrevs ett avtal som skulle gälla fram till juli 2003 där det angavs till vilka ställen leveransen skullle ske.

Under 2002 sågs rutinerna i kommunen över efter att dålig ärtsoppa förgiftat äldre. Odlaren blev då tilfrågad om han kunde leverera skalad potatis istället, vilket han gjorde.

Men kort därefter slutade kommunen beställa till två av skolorna varav en stod för mer än hälften av det odlaren levererade till kommunen.

Odlaren menar att kommunen genom att köpa potatis från en annan leverantör har brutit deras kontrakt och han kräver därför ersättning av Tierps kommun för utebliven inkomst på drygt 114 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista