Tre rymde från Norrtäljeanstalten

Tre fångar fritogs från Norrtäljeanstalten vid 17.15-tiden på onsdagseftermiddagen. Alla tre var dömda till mångåriga fängelsestraff.

Enligt uppgifter från polisen ska två eller tre maskerade personer, beväpnade med kpistar, ha backat in genom en grind med bil, fritagit fångarna och sedan försvunnit norrut i en annan bil, en mörkblå Ford Scorpio.

De tre rymlingarna är tungt kriminellt belastade. Enligt TT var det tre män - 35, 27 och 21 år gamla - som fritogs. 35-åringen var dömd till tolv års fängelse för förberedelse till mord, grovt narkotikabrott och vapenbrott. 27-åringen var dömd till sex år och nio månader för försök till mord, och 21-åringen till fyra år och två månader för grovt rån.

Rikslarm har utfärdats, och mer än 25 polispatruller deltar i jakten på fångarna. Bland annat ska polisens nationella insatsstyrka och flera piketstyrkor från hela Stockholms län vara inkallade. 

Ingen person uppges ha kommit till skada under fritagningen. Inte heller förekom någon skottlossning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista