Flyktbil hittad i centrala Norrtälje

Polisen har hittat den flyktbil som användes vid gårdagens fritagning från Norrtäljeanstalten. Bilen hittades i centrala Norrtälje.

Men de tre fångarna som fritogs är fortfarande på fri fot. Polisen har under natten haft stora resurser insatta i jakten på rymmarna.

De tre fångarna är grova brottslingar, det säger stockholmspolisens presstalesman Björn Pihlblad.

De tre personer som nu är på rymmen från Norrtäljeanstalten är 34, 27 och 21 år gamla. De är dömda till långa fängelsestraff för våldsbrott som rån och förberedelse till mord. Kort efter fritagningen utfärdade utfärdades rikslarm, och polisen satte in stora resurser.

Norrtäljeanstalten är en sluten anstalt med plats för ett par hundra fångar. Anstalten har varit med om ett par uppmärksammade händelser tidigare i år, i mars skedde ett väpnat fritagningsförsök och i juli fritogs en fånge i samband med ett läkarbesök. När det gäller fritagningar är Norrtäljeanstalten inte helt säker säger Anders Ekström, tillförordnad anstaltschef.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista