Nya nedskärningar inom äldreomsorgen i Uppsala

Äldreomsorgen i Uppsala måste spara

Äldreomsorgen måste troligen spara in 25 miljoner kronor av ett gammalt underskott, och det klarar man inte utan att kvaliteten blir sämre. Det säger Agneta Boström, socialdemokratisk ordförande i nämnden för vård och bildning:

Det som orsakar probleme för äldreomsorgen är ett gammalt underskott från 2003 som produktionsnämnden för vård och bildning ska arbeta in.

Kommunstyrelsen ska ha uppe frågan nästa vecka och enligt förslaget till belsut så ska nämnden få ända till 2006 på sig - men ändå så ska 25 mijoner sparas in nästa år - och budgeten för äldreomsorgen var stram från början.

Så det här kommer att märkas på kvaliteten, det menar produktiosnämnden. Men hur - det vet de inte än.

I år har de sparat mycket genom att dra ner på vikarier och timanställda. Nämndordföranden Agneta Boström tror att det komemr att bli ytterligare personalneddragningar nästa år, men hur stora och om fast anställda måste sägas upp vet hon inte än.

Produktionsnämnden ska nu under hösten diskutera med äldrenämnden vad som kan göras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".