Rymlingsspaningar i centrala Norrtälje

Letandet efter de tre Norrtäljerymlingarna tycks nu koncentreras till just Norrtälje. Idag uppges polisen ha begett sig till ett specifikt område, något som fortfarande inte har bekräftats.

Under förmiddagen idag, lördag, har polisen varit mycket förtegen om det fortsatta spaningsarbetet.

Igår, i centrala Norrtälje, gjordes husrannsakan i en lägenhet som med största sannolikhet har använts i samband med flykten.

Erik Bardon bor tvärs över gatan och tror sig ha gjort en del viktiga iakttagelser den senaste veckan:

-Ja, först trodde jag inte det. Men eftersom jag har varit ledig och varit hemma den sista veckan, så har jag tyckt att det har varit stor trafik kring vår gästparkering.

Området där Erik Bardon bor, och där husrannsakan alltså gjordes igår, är lugnt och fridfullt, berättar Erik. Många av de boende är pensionärer. Just därför reagerade Erik på att de personer som rört sig i grannskapet den senaste veckan har varit unga.

Det har varit mycket ståhej på gatan sedan husrannsakan igår. Trots polisens övertygelse om att lägenheten har använts i samband med rymningen har Erik Bardon inte blivit tillfrågad av polisen om sina iakttagelser. Journalister, däremot, har ställt frågor.

Polisen söker även efter en grå BMW som kan ha samband med fritagningen. På lördagsförmiddagen var bilen fortfarande inte funnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".