Övertidsstopp för polisen får konsekvenser

Ett övertidsstopp för polisen skulle få stora konsekvenser för verksamheten - och Upplänningarna skulle märka förändringen.

En orsak är de många stora, utredningarna som polisen fått ägna sig åt hittills i år - och som gjort att övertidsarbetet inte minskat som det borde eftersom fler poliser anställts i år.

Det här gör att länspolismästare Göran Lindberg säger att risken är stor att det blir ett totalt övertidsstopp under hösten - utom för sånt som inte går att undvika för exempelvis poliser i yttre tjänst.

Länspolismästaren menar att polisen nu måste planera arbetet bättre, så att det inte går åt så mycket övertid och tror inte att upplänningarna skulle märka av ett övertidsstopp särskilt mycket.

Men fackordfördnen i länet, Gunnar Elrud, är alltså inte lika optimistisk om konsekvenserna.

Och Sven Knutsson, som är chef för brottsspaningsroteln, som spanar på grova brott som mord och rån och också utreder narkotikabrott säger att de redan idag planerar arbetet för att jobba över så lite som möjligt- och att ett övertidsstopp skulle märkas hos dem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista