Ytterligare två personer gripna

Ytterligare två män har gripits i jakten på rymlingarna från Norrtäljeanstalten. De två männen greps i en lägenhet utanför Jönköping.

Polisen vill inte helt bekräfta att det är de båda rymlingarna, Basim Peter Bottany och Tony Palmroth, som gripits. Bengt Hultqvist, presstalesman för polisen i Jönköpings län säger att polisen tror att de är rymlingarna men först under eftermiddan kommer de att berätta om det verkligen är de som har gripits. 

De tre rymlingarna från Norrtäljeanstalten har varit på fri fot sen i onsdags eftermiddag. Under flera dagar sökte polisen efter rymlingarna i trakterna av Norrtälje och Hallstavik -bland annat slog polisen till mot en lägenhet i Norrtälje som rymlingarna ska ha använt.

Igår eftermiddag greps en av rymlingarna nära Husqvarna tillsammans med en man som de misstänkter ha hjälpt till vid rymningen. Om det är de två andra rymlingarna som nu har gripits så är nu alla tre åter i förvar hos polisen.

Spaningarna i Norrtäljetrakten har nu skurits ner kraftigt och polisen har inre spaning och arbetar med tips, men det stora spaninspådraget är över. Polisen tror att det var minst tre personer som hjälpte de tre Norrtäljerymnlingarna att komma ut.

En av de greps igår och polisen söker nu efter de andra, säger Björn Pihlblad presstalesman på Stockholmspolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista