Kommunalskatten i Knivsta kan höjas

Ekonomin i Knivsta kommun är nu så ansträngd att det kan bli aktuellt med en höjning av kommunalskatten nästa år. Det säger moderaten Göran Nilsson, som leder den borgerliga majoriteten i kommunen.

Prognosen för det här året pekar på ett underskott för Knivsta på 14 miljoner kronor i år. Och samtidigt har nämnden som ansvarar för skolan och vården pekat på att det nästa år behövs 10 miljoner mer än nämnden hittills fått sig tilldelat för att klara kvaliteten inom skolan och vården. Om inte så blir det ingen ökad personaltäthet i skolan, och det kan bli drastiska nedskärningar inom vården.

Allt detta gör att även de borgerliga partier som principiellt brukar vara emot skattehöjningar nu har börjat fundera i sådana banor. Och då msåte ett sådant beslut komma ganska snart; budgeten för nästa år ska tas den 30 september.

Socialdemokraterna, som befinner sig i opposition, menar att en skattehöjning är nödvändig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista