Mästarna i Beachvolley gör upp i Uppsala

1:31 min

Just nu är Sveriges åtta bästa herrlag och åtta bästa damlag i Beachvolleyboll i Uppsala för att göra upp om segern. Det är Swedish Beach Tour Uppsala som är i full gång och projektledare Johan Lindberg är nöjd med både väder, deltagare och besökare

– Vi har angenäma problem som att vi måste vattna sanden och ge vatten till funktionärer men det är inget vi ska klaga över.

Är det något speciellt med tävlingen just i år?

Ja, vi har gjort om arenaområdet så att det är lite öppnare och vi har restaurangläktare där man kan sitta och äta mat och titta på matcher. Vi har gjort det lite trevligare för besökare hoppas vi.

Ja, varmt är det onekligen och trevligt ser de solbrända besökarna ut att ha som minglar runt bland de svettiga spelarna. Stämningen är glad och upprymd på Vaksala torg idag. Och en hel del sand finns det också här, närmare 200 ton har forslats hit och runtom är läktare uppställda för 1000 personer. Det är Swedish Beach Tour som för fjärde året i rad spelas här i Uppsala. I skuggan i ett hörn hänger Team Anna och Fia som snart ska ut på plan och de vet vilka deras starka sidor är.

– Vi har spelat tillsammans för två år sedan och vi känner varandra bra på plan och har väldigt specifika roller på plan

Hur har ni förberett er?

– Vi har varit iväg på träningsläger och varit på GBC i Göteborg och i Stockholm och tränat.

I publiken sitter Sanne Nygren. Varför är du här?

– Jag spelar Beachvolley själv och bor i Stockholm så det är jättekul att komma hit och inspireras och titta på.

Vad är det bästa med det här?

- Långa spelbollar där det händer mycket, med mycket action, det är kul att se.

Reporter: Sanna Karlsson