Föräldrar har inte fått information om Ulleråkers skola

Ulleråkers skola i Uppsala kommer inte att vara färdigbyggd till första september som det var tänkt utan eleverna kan inte flytta in förrän i november.

Men barn och föräldrar har inte fått nån information om det här än.

Tom Stenström hör till de föräldrar som i många år jobbat för att det ska byggas en skola i Ulleråker - hans dotter Ellen har i väntan på att den skulle byggas färdigt gått i förskoleklass och ettan i baracker - nu skulle hon få börja i den riktiga skolan.

Men så blir det alltså inte - utan skolan blir klar först i november och än är det inte helt klart var eleverna ska vara tills dess. Upplandsnytt berättade igår om problem vid bygget av skolan i Ulleråker, med bland annat bolag som dragit sig ur och andra inblandade som gått i konkurs under bygget.

Men enligt fastighetskontoret är det inte det som orsakat förseningen utan bland annat att de ändrat på hur skolan ska se ut under processens gång. Det har länge varit klart att flytten till nya skolan skulle dröja till första september och fram tills dess kan alla barn trängas ihop i de nuvarande barackerna

Men längre än så går inte det och just nu letar kommunen efter lokaler där barnen kan vara fram till november - enligt fastighetskontoret är de inte klara än.  Rektorn Synnöve Fridén säger att de de troligen får vara i det gamla sjukhemmet Kronparken under hösten.

Att föräldrarna inte fått veta något än beror enligt Synnöve Fridén på att hon inte heller vetat om förseningen förrän tidigare under sommaren - detta trots att fastighetskontoret vetat om försenignen sedan i vintras.

Tom Stenström tycker att det här är typiskt Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista