Uppsalahem och Dombron

Kötider vid bostadsaffär till belåtenhet

0:27 min

Det är nu klart vilka regler som kommer att gälla för hyresgästernas kötid i samband med den stora bostadsaffären mellan Uppsalahem och Dombron. Uppsalahem skriver i ett pressmeddelande att boende i fastigheter som säljs till Dombron får Generösa erbjudanden gällande de personliga kötiderna. Hyresgästföreningens ordförande Cecilia Staland håller inte med om den beskrivningen men är ändå väldigt nöjd.

De som bor i fastigheter som säljs till Dombron får sin boendetid omvandlad till kötid både hos Dombron och Uppsalahem.

Och eftersom de flesta av Uppsalahems senior- och trygghetsbostäder överlåts till Dombron, kommer bostadssökande hos Uppsalahem som är över 50 år, att kunna använda sin kötid hos båda bostadsbolagen.

Uppsalahem skriver i ett pressmeddelande att boende i fastigheter som säljs till Dombron får Generösa erbjudanden gällande de personliga kötiderna. Hyresgästföreningens ordförande Cecilia Staland håller inte med om beskrivningen att avtalet är generöst men är ändå väldigt nöjd.

– Vi är givetvis väldigt tacksamma att de olika bostadsbolagen i det här fallet har lyssnat på oss, och alla hyresgäster som är berörda för det här var ett av kraven som ställdes från alla hyresgäster när vi hade Öppet hus för de hyresgästerna i de olika områdena. Men generöst kan jag väl inte tycka att det är. Däremot är det rimligt och det är väldigt bra att man nu har fattat det här beslutet.

Så ni är ganska nöjda?

– Vi är väldigt nöjda.