Glest bland eleverna på Ulleråkersskolan

Ulleråkersskolan i Uppsala kommer inte ens att fyllas till hälften när skolan startar. Skolan har plats för över hundra elever, men bara 42 ska börja det här läsåret. Moderaten Cecilia Forss är vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, och hon tycker inte att skolan skulle ha byggts över huvud taget.

I skolan i Ulleråker, som nu håller på att byggas klart, ska det finnas både förskola och skola. De senaste dagarna har Upplandsnytt berättat om olika problem med bygget, bland annat om bolag som inte fått betalt och dragit sig ur och andra inblandade som gått i konkurs under bygget - och att bygget försenats och inte blir klart förrän i november, så att kommunen nu måste hitta tillfälliga lokaler till eleverna.

Utöver de här problemen så kommer skolan, som kostar drygt 40 miljoner att bygga, inte ens att fyllas till hälften det här läsåret. På förskolan blir det fem avdelningar, men på skolan - med plats för över hundra elever - kommer det bara att gå 42. Slöseri - tycker moderaten Cecilia Forss även om kommunen räknar med att det blir fler elever kommande år eftersom det kommer att byggas mycket i området. Bygget skulle ha väntat tills skolan kunde fyllas, menar Cecilia Forss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista