Personal säger upp sig i protest

Två anställda vid Eskil Servicehus i Uppsala har sagt upp sig i protest mot att de gamla inte får den hjälp de behöver.  Annica Flyberg jobbade fram till första juli som undersköterska på boendet.

- Eftersom de inte lyssnar på oss när vi finns här, så måste vi vidta mer drastiska åtgärder. Det här är det sista som man göra. Vi ser ingen annan utväg.

Annica Flyberg har jobbat på Eskil Servicehus i tio år. Under de åren har det blivit allt svårare att hinna med att ta hand om de gamla.

- Det är ju odrägligt. De kommer inte upp i tid och de får inte den hjälpen de behöver. Vi hade mycket mer social verksamhet förut, man kunde ta hand om dem. Nu stressar vi bara vidare.

Malin Nyman har jobbat heltid på Eskil i ett år och som vikarie under fyra somrar. Men det här blir sista gången. Hon tycker att arbetet har förändrats för mycket till det sämre under de senaste åren.

- Nu finns det inte tid till att sitta ned och prata med en pensionär som är ledsen och behöver stöd och tröst.

Malin är bara 22 år, men tycker redan att hon känner sig  utsliten av sitt jobb. Det värsta är dock inte att ha ont i höften och ryggen.

- De fysiska sakerna är inte alls så jobbiga som de psykiska. När man ligger och går igenom på kvällen vad det är man har missat på dagen för att man inte hunnit tänka efter ordentligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".