God badstrandschans vid Ekolsnäs

Det finns fortfarande chans att den nya badplats som Uppsala kommun planerar att bygga vid Ekolsnäs vid Vårdsätraviken, kan stå klar nästa sommar.

Förhandlingarna med markägaren Uppsala akademiförvaltning har dragit ut på tiden, men landskapsarkitekten Alexander Dufva på Uppsala kommun hyser fortfarande hopp om att det nya badet ska hinna bli klart under nästa badsäsong.

I början på förra året arbetade Uppsala kommun fram en planering för det nya strandbadet, ett bad som ska komplettera Lyssnaängsbadet, som ofta blir väldigt fullt när det är fina baddagar. Och vid Ekolsnäs i Ekoln, alldeles nära Vårdsätra naturreservat, har kommunen hittat en plats med fin sandbotten som skulle passa bra. Kanske kan man anlägga en 100 meter lång strand här.

Planen från början var att det nya strandbadet skulle stå klar nästa sommar, och det finns fortfarande hopp om att det kan bli klart under nästa badsäsong.

Kontakta reportern: marten.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista