Bomb detonerade farligt nära bensinpumpar

En brevlåda i samhället Tobo i Norduppland totalförtördes av en kraftig sprängladdning inatt. Även två andra brevlådor bredvid postens låda förstördes av bomben. Lådorna stod bara fem meter från bensinpumparna på Statoilmacken i Tobo, men de klarade sig från smällen.

Johan Lindkvist bor 150 meter från brevlådorna, men trots avståndet och att det ligger en skogsdunge i mellan så hördes smällen hemma hos honom

Posten kommer nu att sätta upp en ny brevlåda och undersöka om det går att spåra nån avsändare eller mottagare till den förstörda posten. Polisen har inga spår efter den som sprängt brevlådan.

Posten som låg i brevlådan förstördes och Leif Lundell som är informationschef på Posten, säger att de som postat nåt i den här brevlådan bör kolla vad som hänt med posten.

Han berättar också att det är ovanligt med den här typen av sprängningar särskilt vid den här tiden på året. Oftast händer det kring påsk och nyår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista