Ica vill stoppa uppmaning om Ica-kort

Ica Sverige upprörs nu av att hemtjänsten i Årsta och Salabacke i Uppsala uppmanat äldre att skaffa Ica-kort, vilket betyder att de gamlas personliga koder måste lämnas ut till hemtjänstpersonalen. Och Ica:s kundtjänst har nu under morgonen blvit nedringd av oroliga pensionärer.

Som vi berättade i Upplandsnytt imorse så upprörs PRO i Uppsala av att hemtjänsten i stadsdelarna Salabacke och Årsta uppmanar de äldre att skaffa Ica-kort och koder för att underlätta hemtjänstens arbete.

Jörgen Wennberg på Ica Bank kan förstå om hemtjänsten vill ha en enklare hantering av matinköp till de äldre. Men att samtidigt då ge en okänd person behörighet till ens hela kapital känns helt fel, säger han.

- Pinkoden är ju personlig och lämnar man ut den så lämnar man ju ut hela sitt kapital till någon som man kanske inte vet om man kan ha förtroende för.

Ica uppmanar ju alla att inte förvara kort och kod på ett och samma ställe, och hur ska det fungera när hemtjänstpersonal kanske behöver hålla reda på flera pensionärers kort och koder. Idag har många pensionärer hört av sig till Icas kundtjänst.

Jörgen Wennberg har aldrig hört talas om något liknande någon annanstans i Sverige. Nu tänker han ta kontakt med hemtjänsten i Årsta och Salabacke i Uppsala.

- På det här sättet kan man inte agera och vi måste hitta någon annan lösning, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista