Säkerhetschef kritiserar hemtjänsten

Reaktionerna har idag varit starka efter Upplandsnytts rapportering om hemtjänsten i Årsta och Salabacke Uppsala, som uppmanar dom äldre att skaffa ICA-kort och lämna ut sin kortkod. Säkerhetschefen på föreningssparbanken, Bertil Elvén, hör till kritikerna.

- Det är fullkomligt ofattbart säger Bertil Elvén, som i sitt arbete som säkerhetschef på föreningssparbanken haft stora problem med bedaragare som försökt eller lyckats lura av äldre deras bankkort och koden.

Både polis och banker har bedrivit ett målmedvetet arbete att få äldre att inte lämna ut kortkoder till någon. Att hemtjänsten i Årsta och Salabacke i Uppsala kommun nu uppmanar de äldre att lämna ut kod till hemtjänstpersonal undergräver det här arbetet, anser han.

ICA banks Vd, Jörgen Wennberg, säger till Upplandsnytt att han ska kontakta Uppsala kommun, han gillar inte det han hört i Upplandsnytt,och säkerhetschefen Bertil Elvén är tydlig i sitt budskap:

- Man ska absolut inte följa det här och jag utgår ifrån att Uppsala kommun omedelbart skickar ut ett brev om att det här inte gäller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista