Lasten fylld av stöldgods - nu åtalas chauffören

Idag åtalas en chaufför vid Enköpings tingsrätt för häleri efter att ha ertappats med stöldgods i lasten. Tack vare privatpersoner kunde lasten, värt en och en halv miljon kronor, avslöjas.

Lastbilen stod parkerad vid ett hus som tillfälligt hyrts söder om Örsundsbro nu under sommaren. Successivt har lasten med stulna snöskotrar, fyrhjulingar, båtmotorer, jaktvapen och en AK4 stuvats in i bilen.

Grannarna hade sen en tid fattat misstankar om trafiken till och från huset. När lastbilen sedan lämnade området så följde de efter i varsin bil samtidigt som de larmade polisen. Inte långt från Bro kunde ekipaget stoppas, men vid en första titt bakom dörrarna upptäcktes bara en last med bildäck.

Kamouflerat bakom däcken fanns stöldgodset, som polisen spårat till ett flertal inbrott i Uppsala län och grannlänen.

Chauffören hävdar att han bara skulle köra bildäcken till Litauen men åtalas nu för häleri, och brottet betecknas som grovt enligt åtalet.

Antagligen har flera personer varit inblandade i stöldhärvan men polisen har inte gripit någon fler. De privatpersoner som hjälpte polisen att få fast lastbilen och stöldgömman kan komma att få nån form av belöning berättar polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista