VP tvingas sälja sitt klubbhus

Uppsalaklubben Vindhemspojkarna har stora ekonomiska problem, och nu tvingas de att sälja sitt klubbhus på Sysslomansgatan i centrala Uppsala för att komma tillrätta med sin ekonomi.

Mikael Nichlasson sitter i styrelsen för VP:

- Ekonomin i VP är helt klart ansträngd. Vi har hittills klarat att betala våra räkningar men det är inte säkert att vi klarar det framgent.

VP kommer att ha en extrastämma den 24 augusti där frågan om klubbhusförsäljningen ska tas upp. De kommer också ha ett andra möte om försäljningen, så fort som möjligt, eftersom det krävs två möten för att kunna fatta ett sånt beslut. Det andra mötet kommer att hållas slutet på september eller början på oktober.

När VP säljer klubbhuset räknar de med att få in mellan 2 och 3 miljoner kronor. Klubben behöver en dryg miljon för att bli skuldfria, så när de har köpt ett nytt klubbhus ska det också finnas pengar över.

Var det nya klubbhuset ligger och hur mycket det ska kosta vill Mikael Nichlasson inte säga. Men han säger att klubbhuset ska ligga i närheten av var de tränar och spelar matcher. Förutom att sälja klubbhuset så kommer oxå det dras in på den administrativa personalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".