Vassundabarn i kläm

Knivsta kommun satsar hårt på Alsikes elever medan andra barn trängs i gamla skolor. Birgitta Lundin, som har barn på Vassundaskolon, är missnöjd med kommunens satsning på Alsikeskolan.

- När jag hörde att rektorn på Alsikeskolan berömde Knivsta för att de var en bra kommun för barnen. Då ville jag protestera! Vi har fått dragit många nedskärningar i ett par år nu. Vi har inte sett några satsningar på barnen här.  Det är ju Alsike som tar de pengarna.

När Vassundaskolan slog upp portarna för skolstart hade nästan två hela lärartjänster försvunnit sedan i våas.  Birgitta Lundins son gick förra året i en klass med 18 elever och två  lärare. I år går han i en klass med 26 barn och en lärare.

Camilla Westerbom som är ordförande för skol, kultur och socialnämnden i Knivsta är ändå överlag nöjd med skolorna. Hon säger att kommunen har ett fördelningssystem som innebär att satsningen på till exempel Alsike inte minskar budgeten på andra skolor. Hon har svårt att se att Alsikeskolan skulle ha försämrat det ekonomiska läget för andra skolor.

- Nej, det kan inte jag se att det påverkat så.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista