GUC- lärare rasar över fallskärm

Lärarna har bokvagnar på sin önskelista - medan chefen får miljonfallskärm och fri läkarvård. Många på Grafiskt Utbildningscenter i Uppsala är arga, förvånade och besvikna idag - sedan det kommit fram att VD och Vice VD har anställts med både avgångsvederlag och uppsägningslön.
Även politikerna i Uppsala är besvikna på GUCs styrelse. Utan att informera politikerna har styrelsen för det kommunala bolaget beslutat om generösa fallskärmsavtal för VD och Vice VD. När VD slutar får han totalt 1,1 miljoner kronor. Vice VD har ett liknande avtal och båda får dessutom en pensionsförsäkring. Kommunalrådet Lena Hartwig säger att man jobbat mycket med att få bort den här typen av avtal, som inget parti i Uppsala accepterar. På måndag ska kommunstyrelsens arbetsutskott ta ställning till vad man ska göra åt fallskärmarna på GUC.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista