Motorbana planeras i Hallstavik

Nu får den planerade racingbanan Viking Motor Park i Enköping konkurrens. Bolaget Viking Raceway AB har ansökt om att få bygga en motorsportanläggning utanför Hallstavik. Det skriver Norrtelje Tidning.

Viking Raceway Park, som anläggningen ska heta, kommer framför allt att locka med dragracing. På sikt ska anläggningen bli centrum för alla motorsportgrenar i trakten, men den ska också fungera som bland annat halkbana.

Planerna på en motorsportanläggning i Hallstavik har funnits i tio år, och nu har man alltså ansökt om tillstånd hos länsstyrelsen. Men beslutet kan dröja. Först ska Norrtälje kommun göra eventuella kompletteringar, och därefter har allmänheten rätt att komma med synpunkter.

Det här innebär att den planerade motorbanan i Enköping nu får konkurrens. Just nu jobbar man där på detaljplanen - sista steget inför ett byggnadstillstånd för motorbanan med det likartade namnet Viking Motor Park.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista