Poliser litar inte på Lindberg

Förtroendet för länspolismästare Göran Lindberg är rekordlågt, visar ny arbetsmiljöundersökning. En enda procent av länets poliser har stort förtroende för honom.
Missnöjet med Göran Lindberg är större än någonsin. En enda procent av länets poliser har stort förtroende för honom, det visar en ny omfattande arbetsmiljöundersökning som facket och polisföreningen i länet har gjort. -Det var väl kanske ingen som hade förväntat sig att det skulle vara så pass många som såg det på det sättet, säger Magnus Wadenhof som sammanställt enkäten. 300 av länets 400 poliser har svarat på enkäten. Det har tidigare framkommit att fötroendeklyftan inom Uppsalapolisen är en av dom bakomliggande orsakerna till polisflykten härifrån. I november gjorde Göran Lindberg ett försök att stoppa den genom att erbjuda uttryckningspoliser 2500 kronor mer i lön. Men det tycks inte hjälpa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista