Nu ska skatten höjas i Knivsta - ändå måste kommunen spara

Kommunledningen har fattat beslut om att höja skatten nästa år. Nu kommer Knivstaborna att få betala 55 öre mer per intjänad hundralapp, men trots det måste kommunen spara på sin verksamhet.

På ett möte i förrgår, i måndags kväll, så enades dom fyra borgerliga partierna och miljöpartiet om att skatten ska höjas med 55 öre. Ett formellt beslut kommer troligen att tas i fullmäktige i september, och det kan komma att ändras. Kommunledningen vill hålla öppet för till exempel om staten beslutar sig för att skjuta till extrapengar. Senast i november nästa års måste kommunalskatt vara fastställd.
55 öre motsvarar drygt åtta miljoner kronor, men kommunen skulle behöva ytterligare 12 miljoner ytterligare för sin verksamhet. Så trots skattehöjningen väntar hårda besparingar.

- Det var hårda diskussioner innan vi kunde enas om nivån, säger moderaten Göran Nilsson som är kommunledningens ordförande i Knivsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".