"Knivstaskatten borde ha höjts redan i år"

Kommunalskatten i Knivsta borde ha höjts redan till det här året. Det säger det största oppositionspartiet i Knivsta, socialdemokraterna, efter att den borgerliga majoriteten i kommunen beslutat att höja kommunalskatten till nästa år med 55 öre.

Verkligheten har kommit ikapp dem, säger Lars Berglöf och syftar på fampartimajoriteten i Knivsta som nu tar beslut om att höja skatten.

Det var vid ett möte i måndags kväll som fempartimajoriteten beslutade om en skattehöjning, och som Upplandsnytt berättade i morse sattes nivån på höjningen till 55 öre förutsatt att inga yttre förutsättningar förändras under hösten.

Det betyder en kommunalskatt på 21.58 kr nästa år. Men Lars Berglöf menar att läget skulle varit bättre om skatten höjts redan till i år.

Lars Berglöf säger till Upplandsnytt att det är möjligt att Socialdemokraterna försöker höja skatten i Knivsta nästa år med ännu mer än 55 öre. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".