Ännu ett äldreboende i Enköping privatiseras

Ytterligare ett äldreboende och ett hemtjänstområde i Enköping kommer att tas över av ett privat företag. Personalen på boendet Malin, som själv hade velat ta över verksamheten, är besviken idag.

Åsa gustavsson och en grupp av hennes arbetskamrater på äldreboendet Malin hade lämnat in ett av de fem anbuden för att ta över äldreboendet och hemtjänstområdet. Men kommunen har nu beslutat att det blir Care Partner som tar över. Care PArtner driver idag Orion.

Bolaget ska ta över den personal som vill och ordföranden i vård- och servicenämnden, Bo Reinholdsson, tror att det blir bra med Care Partner. 

Men Åsa Gustavsson och hennes kollegor är besvikna. Kanske främst för att kommunen egentligen aldrig tittade på det anbud som de hade lämnat in. Orsaken är att de inte hade bildat en ekonomisk förening när de lämnade in anbudet. Därmed fanns ingen juridisk person bakom det och anbudet ströks direkt på grund av formella fel, något som personalen inte fick veta förrän igår, när hela upphandligne var klar. 

Nämndordföranden Bo Reinholdsson håller med om att kommunen borde ha varit tydligare i sin information till de anställda innan de lämnade sitt anbud men säger att det inte förändrar beslutet att det blir Care Partner som tar över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".