Oroande litet förtroende

Att bara en procent av poliserna i Uppsala län säger sig ha stort förtroende för sin chef, länspolismästare Göran Lindberg, är oroande. Det säger nu socialdemokraten Börje Wennberg, som sitter i polisstyrelsen, i en första kommentar till den arbetsmiljöenkät som Upplandsnytt berättade om i morse. Men Börje Wennberg är dock inte redo att kräva Göran Lindbergs avgång.
Relationen mellan Göran Lindberg och länets poliser har länge varit dålig. Och i den nya arbetsmiljöenkät som genomförts är svaren tydligare än någonsin. 300 av länets 400 poliser har svarat på frågorna och bara 1 procent säger sig ha stort förtroende för Lindberg samtidigt som 75% säger sig helt sakna förtroende. Cecilia Wikström, som även hon sitter i polisstyrelsen, är inte lika bekymrad som Börje Wennberg. Hon tror att siffrorna beror på att poliserna sällan träffar Lindberg och menar att det inte finns någon anlednig till oro.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista