Swedish Meats börjar packa utländskt kött

Slakterikoncernen Swedish Meats ska börja konkurrera med sig själv genom att också packa och sälja vidare utländskt kött. Men Bo Larsson, försäljningsdirektör på Swedish Meats, tycker inte att detta strider mot Swedish Meats mål att konsumenterna ska äta svenskproducerat.

- Nej det strider inte mot våra principer. Vi kan producera produkter, om en kund så önskar, även med importerade råvaror, säger Bo Larsson, föräljningsdirektör.

I vintras inledde Swedish meats ett samarbete med detaljhandelskoncernen Axfood, som innebär att Swedish Meats centralpaketerar kött på sina anläggningar i Malmö och Uppsala åt Axfoods butiker.

Eftersom Axfood sköter inköpet av köttråvaran behöver den inte komma från svenska gårdar, något som den trots det hittills har gjort, men i höst kommer swedish meats för första gången hantera även importerat kött. Och Bo Larsson tror att Swedish Meats ägare, det vill säga svenska bönder runt om i landet, har förståelse för att det är nödvändigt att importera kött och konkurrera med den egna produktionen, rapporterar SR Malmöhus.

- Vi har inte nötkött i Sverige som täcker konsumtionen, säger Bo Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista